Meerdaagse activiteiten

Op een ontspannen manier kennis opdoen, allerlei vaardigheden ontwikkelen én goede attitudes aanleren. Maar vooral… samen onvergetelijk mooie momenten beleven. Jaarlijkse cultuurklassen en sportklassen staan voor elk leerjaar op het programma en als apotheose de zeeklassen in de 3e graad.

Een groene school

Onze school ligt midden in de natuur? Winter en zomer genieten we van de prachtige speeltuin. We maken boswandelingen met en zonder gids.

Feesten

Leerkrachten, ouders, vrijwilligers, maar ook kinderen zelf organiseren feesten op school. Halloween, grootouderfeest, Sinterklaas, carnaval, schoolfeest, …
Rituelen om naar uit te kijken…

Techniek-ICT

Inzicht, handig zijn en samenwerken. Dat leidt vaak tot prachtige resultaten. Onze eigen leerkrachten scholen bij en begeleiden dit proces. Daarnaast kunnen wij rekenen op vakleerkrachten van technische scholen in de buurt.

Digitalisering? Geen enkel probleem!
Een tablet voor elk kind, online onderwijs bij afwezigheid, programmeren, …

Interlevensbeschouwelijke samenwerking en dialoog

Mekaar leren kennen en begrijpen in het anders zijn of denken ligt aan de basis van wederzijdse verdraagzaamheid. Leeruitstappen zijn daarbij onmisbaar. In een sfeer van solidariteit steunen we samen goede doelen door creatieve activiteiten, elk vanuit zijn levensbeschouwelijke visie. Samen aan de alarmbel trekken om onrechtvaardigheid aan te klagen. In de week tegen pesten stellen we ons eigen gedrag in vraag en oefenen we hoe het ook anders kan.


Ouderparticipatie

Achter iedere sterke school, schuilen sterke ouders! De oudervereniging plant en organiseert in samenwerking met de school verschillende  leuke activiteiten zoals het grootouderfeest, een  pannenkoekenslag, winterwarmte, lentebrunch, schminken, graspotpourri, ouders in de klas, …Verkeer

Theorie en praktijk gaan hand in hand!